Doar bărbaţii se întorc. Femeile pleacă pentru totdeauna!

M-a cucerit cu naivitatea autentică. Dorind să ne întâlnim, niciodată nu o spunea în mod direct, ci inventa tot felul de trucuri nevinovate, cum ar fi – vino să-mi vezi bluzița nouă, poșeta sau noile fotografii.

Astfel de femei, fac bărbații să devină obraznici. Deja știi şi simți că e a ta şi nu va pleca de la tine. Însă nu-ţi doreşti să te desparți de ea. La ea poți să te întorci oricând, pentru că te iubește, te înțelege şi te va ierta.

Cu ea întotdeauna ești treaz. Pentru că are cea mai importantă calitate – fidelitatea! Fidelitatea ca şi prietenia nu poate fi cumpărată. Tu știi că prietenul tău e un depravat, însă nu e un nemernic, de aceea e prietenul tău. În momente grele mereu îți va fi alături şi te va susține. Şi când v-aţi întâlnit din nou, depravarea voastră se dublează, iar distracțiile nu pot trece fără compania altor fete. Iar ei, desigur că i te-ai plâns că ești extrem de ocupat la muncă şi nu ai timp. Ea te-a crezut – şi de ce nu.

După o perioadă am tot obosit să o mint şi i-am spus că trebuie să ne despărțim. A fost greu pentru ea, dar şi-a strâns lucrurile şi mi-a spus:

– Bine, dacă tu crezi astfel.

– Nu ești supărată pe mine?

– Nu, am cele mai frumoase amintiri legate de  tine.

Niciodată nu mi-a mai scris mesaje sincere, inutile. M-a sunat peste câteva luni, doar o singură dată. Să afle inocent, dacă sunt bine, pentru că pe drumul care merg la muncă a avut loc un accident…. De fapt auzeam despre acest accident de la ea.

– Nu, zic totul e bine.

Apoi, în oraș a fost o furtună puternică de cădeau copacii. Şi nu știu de ce, dar mi-am dorit să-i aud vocea.

– Salut. Așteptam să mă suni, să afli dacă nu a căzut vreun copac peste mine după această furtună… dar nu m-am abținut, de aceea am decis să te sun primul.

S-a amuzat mult de această întâmplare. Şi din nou era a mea.

Eu însă, la fel ieșeam cu alte fete. Dar şi acest lucru mai devreme sau mai târziu te plictisește. Şi în cele din urmă că am decis să mă întorc. Într-o seară am sunat-o… după cum s-a dovedit într-un moment nepotrivit. Incredibil, de nepotrivit – după un minut, parcă îmi trecuseră cu un ferestrău prin piept.

Da, o sunasem într-un moment prea nepotrivit. Mi-a răspuns la apel, iar de partea cealaltă auzeam o muzică înceată şi vocea somnoroasă şi nemulțumită a unui  bărbat.

– Da, salut…

– Poți vorbi?

– Nu. Te voi suna eu.

Pentru prima dată nu m-a mai sunat. Nici în acea seară, nici în următoarea… Desigur, am înțeles totul. Nu am insistat cu întrebări, o cunoșteam. Nu va pleca de lângă el şi nici infidelă nu-i va fi.

Poți avea multe femei. Însă vei ţine minte doar una sau două din ele. Acelea care ţi-au fost credincioase. Însă, vei înțelege acest lucru, doar atunci când vor pleca de la tine.

Noi, bărbații ne întoarcem. Femeile însă, pleacă pentru totdeauna.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!