Un adevăr dur despre bărbații trecuți de treizeci de ani…

Știți, am ajuns la concluzia că natura a făcut o glumă bună cu noi creându-ne atât de diferiți, şi nu doar la corp, ci şi la minte.

Iată de exemplu, la ce se gândește o fată de 25 de ani?  Simplu. Nu vrea să rămână singură. Îşi dorește un bărbat cu care s-ar căsători, ar naște un copil sau doi şi vor trăi împreună fericiți.

La ce se gândește un băiat de 25 de ani? Probabil că tot şi-ar dori o fată, sau mai multe, iar despre căsătorie şi copii nici nu poate fi vorba.

Însă trec cinci ani. Sau șapte. Sau zece. Şi totul se schimbă…

Acești băieți brusc realizează că fetele pe care le-au schimbat ca ciorapii e interesant cu ele, însă…necesită prea mari cheltuieli: şi nu doar materiale, ci şi morale. Cu vârsta vine conștientizarea că această libertate pe care se temeau atât de mult s-o piardă – de fapt nu e atât de bună.

După 30 ești liber – mergi unde vrei. Însă, nu prea ai unde.

După 30 ești liber – fă ce vrei. Însă ceva deosebit nu ai ce face. În special seara. Stai, scarpini burta, priveşti televizorul şi îţi amintești pe cine să mai suni – însă toate sunt ocupate…

Brusc conștientizezi că jocurile în pat cu o nouă fată în fiecare seară – nu e ceva rău, dar deja e plictisitor şi fata o găsești mai greu..

Şi nici măcar nu aceste lucruri sunt importante, ci pur şi simplu îţi dorești ca cineva să-ţi facă o mâncare caldă, iar apoi să-ţi aducă un ceai, după care să-ţi spele ceaşca şi farfuria. Şi nici măcar nu farfuriile şi ceştile sunt importante, ci faptul că îţi dorești să te întorci în casa unde te așteaptă cineva. În casa unde cămășile tale sunt curate şi călcate, unde patul e aranjat, iar pe mobilă nu stă un strat gros de praf. În casa unde e cald şi confortabil.

Conștientizezi că acel sex după care fugeai atât de mult, acum cu regularitate nu e la tine, ci la prietenul tău căsătorit. Pentru că tu, acest sex trebuie să-l găsești, iar prietenul îl are mereu la îndemână.

Şi mai înțelegi, că nici nu prea ai cu cine să te căsătorești. Fetele tinere nu se mai uită la tine. Să fi avut, poate bani mai mulți. Tu însă, hai recunoaște – ești un bărbat de clasă medie, mergi la muncă de la nouă până la şase, de luni până vineri şi salariul tău e la fel de mediu.

Şi atunci, începi să te uiți la doamnele mai în vârstă. Însă şi aici te așteaptă o surpriză mare. Aceste femei deja s-au săturat de viaţa de familie, au divorțat, îşi cresc copiii singure şi înțeleg că familia nu e doar cămăși, ciorapi sau praful de pe geam. Înțeleg că bărbatul de alături – este încă o grijă, iar ele au destule, în special dacă există copii. Deja nu se mai uită la cât ești de frumos, ci ce îi poți oferi în schimbul grijii pe care ţi-o va purta.

Iar tu, dacă stai să te gândești, nu poți oferi prea multe.

Salariul? Nu fi ridicol. Ai un salariu mediu, ea deasemenea, deci din această relație vei avea de câștigat doar tu: ea oricum se poate întreține şi fără tine.

Deci, mi-am dat seama că bărbatul trecut de treizeci de ani are mult mai multă necesitate de familie, decât femeia la aceeași vârstă. 

Da, omul e ființă creeată pentru cuplu, cu siguranţă. Şi fiecare din noi, acolo undeva în adâncul sufletului se teme de singurătate. Şi femeile se tem de singurătate.

De aceea, bărbații trecuți de treizeci au nevoie de familie, mai mult decât orice altceva. Pentru că deseori din cauza singurătății unii încep să consume alcool. Cu alte cuvinte degradează. Să obțină ceva în viaţă – de ce, pentru cine?

Întotdeauna a fost şi va fi aşa: femeia îl face pe bărbat. Și nu doar îl face – femeile sunt cele care ţin bărbații „pe linia de plutire”.

Deci, dragi bărbați, dezlipiți-vă de canapea, mergeți şi sărutați soțiile. Ei bine, dacă nu aveţi soţie – cu voia Domnului, să găsiți.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!