Dacă femeia conectează opțiunea “economie”, atunci “deconectează” femeia din sine.

Multe femei suferă de boala care se numește “economie pentru sine”. Ce este economia pentru sine? 

– Este atunci când femeia merge la magazin sau la piață şi cumpără produse alimentare, ceva pentru copii, soț, câine, părinți, iar pentru ea – ori nu-i ajung bani, ori decide că se va descurca şi fără ceea ce şi-ar fi dorit.

– A economisi – este atunci când femeia are un șampon, o pereche de ciorapi, o pereche de pantofi de sezon și câteva perechi de chiloți de schimb. Şi chiar dacă mai are şi altceva – ori e vechi, ori demodat. În schimb copiii sunt îmbrăcați la moda.

– E atunci când te uiți la încălțămintea de iarnă sau la lenjerie și înțelegi că trebuie schimbate, însă în interior decizi că „încă arată bine, le voi purta în continuare”.

– E atunci când ai decis să-ţi cumperi ceva scump, de calitate, însă vii la magazin, învârți haina în mâini şi în rezultat cumperi ceea ce e mult mai ieftin.

– Economia e atunci când ai bani, însă nu-ţi cumperi ceea ce ţi-a plăcut, te limitezi în toate, cumperi doar ceea ce e strict necesar.

– când pe prim plan e oricine, numai nu tu.

Orice femeie care economisește pentru sine va înțelege ceea ce spun, mai degrabă, va simți. Ea nu are nevoie de explicații suplimentare. Economia pentru sine cu timpul se transformă într-un obicei, o patologie care se tratează foarte greu.

Femeia care economisește pentru sine:

– îşi pierde farmecul feminin

– din viaţa ei pleacă magia şi ușurința;

– devine o persoană împovărată cu probleme;

– bărbații nu sunt interesai de ea, cu excepția faptului că o folosesc;

– apare oboseala și nemulțumirea față de viață;

– fericirea devine imposibil de atins.

Aceasta nu e viaţă, e respiraţie fără a expira, limitări veșnice pe care femeia şi le face cu propria voință.

De ce economisim pentru noi?

Întotdeauna, după această economie se ascunde frica şi sentimentul de vinovăție. O frică profundă ce vine din copilărie. Este dorința de a rămâne nevinovată. O dorință copilărească. O femeie matură poate fi responsabilă pentru acțiunile sale. Aşa îţi sacrifici propria viaţă, propria frumusețe doar pentru a-i salva pe alţii.

Dacă femeia conectează opțiunea “economie”, atunci conectează instinctul matern şi “deconectează” femeia din sine. Şi nu contează pe ce faci economii, pe produse cosmetice, proceduri sau lengerie. E important principiul. Mamă – poţi fi doar pentru copiii tăi şi nicidecum pentru părinți sau bărbatul tău.

O femeie matură nu-şi face griji pentru bani pentru că ea nu se împovărează cu control şi responsabilitate pentru viaţa altor oameni. Ea nu suferă de măreție şi aroganţă, de parcă a venit pe această lume să-i salveze şi să-i facă pe toţi fericţi. Dacă are bani femeia îi cheltuie cu ușurință pentru sine, iar dacă nu, deasemenea nu-şi face mari griji.

Dragi femei, învățați să nu economisiți pentru voi!

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!