Aplică în relație principiul “egoismului rațional” şi ambii veți avea de câștigat!

Principiul egoismului rațional este mijlocul de aur între altruism și egoism.

Chiar dacă ești o persoană cu suflet mare, pune-ţi deoparte dorința de a te sacrifica pentru vremuri mai bune. Dacă nu-ţi reușește să devii o persoană egoistă, atunci cel puțin comportă-te egoist.

Ce este egoismul? Este o “poveste de iubire” care durează toată viaţa cu cea mai importantă persoană – adică cu tine însuți.

Iubirea de sine – este conținutul ideologic al principiului egoismului rațional, ce are ca scop de a transfera cât mai multe obligațiuni pe umerii bărbatului, inclusiv cele care anterior au fost ale tale.

Utilizând principiul egoismului rațional chiar din primele zile ale relației, educi în bărbat sentimentul de responsabilitate. Astfel vei putea obține timp şi pentru tine. Nu te vei mai simți mereu iritată şi obosită de micile probleme zilnice, vei zâmbi mai mult şi vei fi mai puțin morocănoasă. În rezultat veți avea de câștigat ambii. Tocmai din acest motiv, acest principiu e numit “egoism rațional”.

Lasă bărbatul să te protejeze. Joacă un rol, imită neputința şi confuzia în orice situație dificilă (şi nu prea dificilă!). Femeile care arată slabe şi neputincioase, le oferă bărbaților posibilitatea să se simtă puternici. Şi întotdeauna câștigă în ochii lor.

În relația cu sexul opus ghidează-te de principiile egoismului rațional.

Iubește-te mai mult decât pe orice bărbat. Cu cât mai multe sentimente calde vei simți pentru tine, cu atât e mai mare probabilitatea că bărbatul te va iubi cu același grad de intensitate.

Fă doar ceea ce-ţi place și îţi aduce emoții pozitive. Niciodată nu fă ceea ce nu dorești să faci. De exemplu, nu te du în ospeție la persoanele care nu-ţi plac. Partenerului desigur nu-i spune, acceptă invitația, însă ocupă-te liniştit de treburile tale.

Dacă ai de spălat un coş plin cu haine murdare, iar în acest moment ai chef să citești o carte sau să vizionezi telenovela preferată, nu-ţi refuza această plăcere. Dacă, însă partenerul îţi reproșează că nu are cămăși curate – să-şi spele singur. Fiind de acord cu viaţa în comun, nu ai semnat nici un contract de deservire a măriei sale. El cu siguranță nu îndeplinește nici măcar jumătate din ceea ce este considerat “obligațiuni bărbătești“.

Poţi să te eschivezi de la treburile care nu-ţi plac astfel: niciodată nu intra în dispute cu bărbatul, nu-i spune că ţi-e lene sau nu dorești să faci acest lucru, acceptă, însă în realitate nu fă nimic. Iar apoi cu un zâmbet dulce, derutat spune-i: “Scuze scumpule, dar am uitat, oh îmi pare rău, nu te supăra  te rog”. În acest caz, cum să nu te ierte. Poate în gând te va numi “prostuță”, însă îl vei convinge să joace după regulile tale.

Niciodată nu uita că ai şi drepturi, nu doar obligațiuni. Câștigă-ţi drepturile şi încet, încet scapă de obligațiuni. Munca fizică şi cea murdară – nu e pentru tine. Dacă tabloul preferat a căzut de pe perete – nu te grăbi să-l pui la loc. Orice femeie e în stare să bată un cui în perete, dar de ce s-o faci tu, când în casă există un bărbat – aceasta e obligațiunea lui!

Nu-ţi fie milă de bărbat. Orice muncă e doar în beneficiul lui. Munca poate transforma bărbatul în unul adevărat.

Ai grijă de starea ta de spirit. Niciodată nu ridica vocea, nu striga şi nu intra în dispute cu bărbatul. Nu-ţi consuma energia fără sens! Ţine minte, emoțiile  negative se reflectă asupra exteriorului.

Învață-te să spui “Nu”. Nu te preocupa de problemele altora, probleme care nu te privesc. Nu te amesteca în viaţa cuiva, însă nici pe alţii nu-i lăsa să se amestece în viaţa ta. Învață-te să manipulezi bărbatul şi să-l impui să facă ceea ce ai nevoie.

Niciodată nu vâsli stând într-o barcă cu un bărbat (cele spuse să nu fie înțelese la propriu). Vorbind la figurat, în viaţă fii navigator, nu vâslaș.

Învață aceste principii şi vei înțelege că poți obține plăcere de la viaţă, fără să dezamăgești pe cineva, fără să-i afectezi interesele şi în același timp să nu uiţi de tine.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenelor!