SUPĂRAREA – consecința orgoliului și incapacității de a comunica!

Deși supărarea e un sentiment destul de răspândit şi îl experimentează fiecare persoană, este necesar de înțeles că e foarte nociv. De unde se ia acest sentiment şi de ce influențează atât de mult omul?

Omul decide singur să se supere sau nu. Şi în majoritatea cazurilor se supără, însă:

– El nu înțelege că supărarea e un sentiment distructiv care îl împiedică să-şi dezvolte personalitatea. Oamenii care se supără nu ating succesul nici într-un domeniul al vieții.

– Dacă îi permiți supărării să-şi facă loc în suflet, să se stabilească acolo, atunci va deveni sentimentul de bază şi nu le va permite altor sentimente să se dezvolte. De asemenea, va distruge cele mai nobile impulsuri umane necesare pentru creșterea personală.

– Supărarea este principalul obstacol în atingerea obiectivelor.

– Supărarea este cauza multor boli.

Înțelegeți cât e de grav? 

La baza tuturor supărărilor stau așteptările și dorințele nerealizate. Astfel omul supărat nu doar că se distruge pe sine, ci impune sentimente distructive şi celor dragi.

Pentru ca resentimentele să nu-ţi distrugă lumea, planurile, personalitatea e necesar să înveți să transformi această senzație în energia pozitivă a succesului şi dezvoltării:

Eliberează supărarea. Dacă eşti supărat pe o persoană, iartă şi dă-i de înțeles că nu te superi, ci o consideri profesorul vieții tale. Dacă nu vrea să te audă sau te vadă, sau tu pe ea atunci utilizează metoda vizualizării: imaginează-ţi persoana pe care o ierți şi cu toată sinceritatea şi dragostea, rostește fraza “te iert”. Iartă nu doar pentru bifă, ci din toată inima.

Nu permite supărării să-ţi intre adânc în suflet. Evită situațiile şi oamenii neplăcuți. Ţine minte – oamenii supărați şi agresivi sunt vampiri energetici şi cu supărarea lor te provoacă la contact pentru a se hrăni cu energia ta. Nu le oferi această ocazie.

Nu te grăbi către obiectivele tale. Dacă ţi-ai pus în gând o dorință (să ajungi bogat, să fii iubit) mișcă-te lent şi atent, nu pierde timpul pe supărări inutile (nu ţi-a ieșit azi), ci intră treptat în rezonanță cu această dorință, demonstrând un interes calm, nu excesiv (dacă nu obțin aceasta, nu voi putea trăi).

În rezultat persoana înțelege că nu şi-a atins scopul, se dezamăgește, se supără pe viaţă, pe sine, pe Univers care se presupune că nu a ajutat-o şi încetează să acționeze, respectiv să se dezvolte.

Nu aştepţa de la cei din jur un model de comportament de care ai nevoie tu, sau schimbări pozitive din punctul tău de vedere aici şi acum. Ţine minte, Universul funcționează după principiul: “Nimeni Nu-i este Dator Nimănui cu Nimic”;

Supărarea e consecința orgoliului și incapacităţii de a comunica. Chiar şi cea mai infectată persoană de vanitate şi supărare îşi poate transforma emoțiile distructive în energie creatoare. Totul se rezolvă prin iertare sinceră.

Iartă-i pe toți. Şi cel mai important, iartă-te pe tine!

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!