10 Motive pentru care CONCUBINAJUL este drumul spre nicăieri…

Cine nu a auzit fraza, că ștampila în pașaport nu rezolvă nimic şi nu oferă garanții? De acord, nici un contract semnat nu oferă garanția că acesta va fi respectat de ambele părți. În viaţă nu există garanţii, viaţa este schimbătoare și imprevizibilă.

Spuneți-mi cel putin un motiv să trăiești în concubinaj. Nu există. Unicul motiv – e libertatea. Libertatea de obligațiuni, de responsabilități şi de alegere.

De aceea nu cred în astfel de relații. Voi explica de ce:

1.Concubinajul spune că alegerea nu este finală. Când bărbatul şi femeia locuiesc mult timp împreună, însă nu se căsătoresc, adică nu fac următorul pas important, ei de parcă şi-ar spune unul altuia: aștept unul (una) mai bună.

2.Mulți oameni uită ce vârstă au şi refuză să se maturizeze. Viaţa liberă oferă senzația de tinerețe, mai exact de adolescenţă şi lipsă de griji. Căsătoria și familia nu oferă astfel de senzații. Femeile, ce acceptă astfel de relații și încurajează lipsa de griji, nu-i permit bărbatului să se maturizeze.

3.Pentru mine căsătoria e un fel de ritual de inițiere. Orice ritual trage o linie – înainte și după.

4.În concubinaj femeia crede că e căsătorită, iar bărbatul că e celibatar.

5.Când bărbatul refuză să se căsătorească, el de parcă şi-ar lua femeia în chirie, fără griji și obligații. Și cu toate acestea obține tot ce oferă o soţie: loialitate, sprijin emoțional, sex, iubire, copii și tot ce vrea el.

6.Dacă într-o căsătorie nelegitimă apar copiii, nu văd nici un motiv să nu fie înregistrată relația.

7.Bărbatul prin natura sa este posesor și dacă întâlnește femeia care îl satisface complet, atunci pentru el ștampila nu e o problemă.

8.Necesitatea de bază a femeii – este siguranța. Atunci cum îşi poate satisface această nevoie fiind în concubinaj? Nicidecum.

9.De multe ori, tinerii nu se căsătoresc din cauza protestului, că uite nu suntem o turmă și trăim după propriile convingeri: „Nu avem nevoie de ștampilă pentru iubirea noastră”. Întotdeauna în cuplu cineva nu vrea să oficializeze relația și îi impune celuilalt convingeri despre lumea liberă, despre exclusivitate. Însă în spatele acestei alegeri stă așteptarea unui partener mai bun.

10.Fiecare bărbat instinctiv ştie că trebuie să se căsătorească. Dacă nu face acest pas, atunci nu e pregătit. Reiese că el vrea să trăiască cu o femeie, însă se teme să se căsătorească? Un bărbat adevărat trebuie să răspundă de acțiunile sale. Iar tu nu ar trebui să-i accepți lașitatea.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!