Trăiește-ţi viaţa intens şi cu sens! Iată 10 Sfaturi!

Scapă de gri, plictiseală, conversații despre prețuri şi politică. Scapă de șuieratul etern despre: “cât sunt bastarzi”. Detașează-te! Ridică-ți fundul de pe canapea, de pe scaunul de birou, de pe scaunul din automobil. Detașează-te de vorbele goale, munca pe care nu o mai suporți, de relațiile proaste, de frigider și sandwich-ul gras. E greu, înfricoșător, dar tu oricum detașează-te, pentru că rănile până la urmă se vor vindeca.

Deschide-te.

Fii deschisă pentru iubire, pentru persoane noi în viaţa ta, pentru flirt întâmplător, sau complimentul unui trecător. O să-ți spun un secret: acolo, în interior, există un vas prețios. Cu cât mai multe lucruri bune sunt în el – bucurie, zâmbete, fericire, – cu atât mai puțin rău ajunge acolo. De aceea deschide-te  și umple-te – cu cadouri, emoții, impresii. Aceasta este bogăție, iar tu – o comoară!

Iubește

Nu aşa cum e scris în cărțile despre relații, ci cu adevărat. Du-i cafeaua în pat, scarpină-i tălpile, pentru că şi el ţi le va scărpina pe ale tale, îţi va cumpăra ciocolate. Nu ai niciun motiv să cântărești şi să te răzgândești cine e demn. Iubește în avans, fără a lua ceva în calcul, pur şi simplu iubește şi nu asculta pe nimeni, pentru că iubirea e strict individuală şi nu colectivă.

Oferă

Ceea ce nu-ţi trebuie oferă-i celui care are nevoie. Un sandwich, bani, o rochie pe care o ai în plus, cine ştie ce jocuri se fac acolo în cer, simte-te zâna cea bună, umple-te de bucuria cuiva. Nu știu dacă ţi se va întoarce înapoi bunătatea ta, însă știu că în acest moment te vei simți minunat.

Cazi

Cazi în leşin , dacă nu înțelege nimic şi nu te sărută. Cazi la patinoar, pentru ca să te ducă în braţe – cine ar refuza să fie erou? Cazi pe pârtie, tăvălește-te prin zăpadă – aşa îţi va încălzi mâinile reci.

Minte

Minte-l despre kilograme, despre costul produselor cosmetice, mamei nu-i spune totul despre soţ şi prețurile din magazin, copilului – toate adevărurile vieţii. Protejează-i şi nu-i îngrijora în zadar.

Rupe

Chitanțe vechi, fotografii, rapoarte și înregistrări. Rupe relații, când sunt de nesuportat. Nu aduna lucruri inutile, nu e nevoie, ai o viață lungă și luminoasă, nu trage după tine lucrurile inutile.

Bea

Bea de bucurie şi tristețe. Un gât de vin face minuni, e delicios, vesel şi chiar benefic.

Cântă

În duş, pe drum, la bucătărie, oriunde. Doar că te rog,  învață un repertoriu despre fericire, bucurie, despre o dragoste frumoasă – caută, încearcă.

Fii

La expoziție, la muzeu, teatru, cafenea, la o sărbătoare în oraș, în ospeție, la pescuit, pe plajă. Știu că ai o mulțime de lucruri de făcut şi doar 24 de ore – nu-i nimic vor aștepta lucrurile tale. Dăruiește-ţi impresii noi, plăceri, încearcă lumea la gust, miros, atingere.

La drum

Cu prima ocazie. Oriunde. În călătorie (da, chiar și în orașul vecin!) lumea se deschide și se încep minunile. Vrei să-ţi schimbi soarta – schimbă calea, spun înțelepții. Aşa că înainte, după o nouă valiză, încălțăminte şi o soartă nouă.

Când totul e confuz – dormi.

Dimineața te vei trezi, te vei uita pe fereastră, vei cânta un cântecel şi vei începe totul de la capăt. În fiecare dimineață uită tot ce-i rău, iar ce e bine – ia cu tine în noua zi.

Ai tot dreptul să începi o viaţă nouă în fiecare zi. 

…pentru a cânta, a cădea, a oferi, a strânge valiza şi cel mai important – pentru  a iubi.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!