Educă-ţi Fiul corect: Niciodată să NU faci aceste 9 GREȘELI!

Relația dintre mamă și fiu se formează încă din copilărie. Niciodată nu-ţi permite erorile descrise mai jos:

1.Niciodată să nu râzi de fiul tău.

Pentru bărbați batjocora din partea femeii – este întotdeauna o traumă, iar glumele ridicole din partea mamei – o traumă extrem de profundă. Şi nu contează că te-ai râs de faptul că a făcut în pantaloni, a desenat un cățel strâmb sau i-a declarat iubirea fetiţei din banca vecină. Glumele tale i se vor întipări în memorie pentru toată viaţa!

2. Răspunde-i la toate întrebările.

La orice vârstă! Şi nici un fel de “pentru că..” sau “o să crești şi o să afli”. Dacă nu ştii răspunsul la întrebare – spune-i că nu știi. Vei afla mai târziu – şi îi vei răspunde. Întrebarea copilului te-a făcut să roșești? Excelent – acum îţi poți analiza încă un complex. Acesta este complexul tău. Nu-l încorpora în psihicul copilului. Răspunde-i că această întrebare te-a pus într-o încurcătură și trebuie să-ţi aduni gândurile.

3.Cere-i fiului un sfat atunci când trebuie să iei decizii.

Nici nu-ţi poți imagina cu câtă ușurință uneori copilul poare rezolva problema ta de om matur. Astfel băiatul învață să ia decizii, iar tu îi demonstrezi încredere şi respect.

4. Uită cuvintele: “Doar ţi-am spus!”

Chiar dacă i-ai spus, iar el nu te-a ascultat – oprește acest cântec. Pentru totdeauna! Nu ai nici un drept să concurezi cu copilul – pentru că da, aceasta e o competiție, în care mama se bucură de “victorie”. Ai avut dreptate? Bucură-te în tăcere. Îşi va da seama singur unde a greșit.

5. Laudă-l!

Admiră-l, fără nici un „dar“ și “aici trebuie să te corectezi” Copilul tău face totul excelent! Când va creste – va vedea singur ce trebuie să „corecteze“.

6. Susține-i orice vis.

“Vreau să fiu arheolog subacvatic“ – Super! Cumpără-i cărți pe această temă. Iar acum, “vreau să fiu artist”, deasemenea – e super! Cumpără-i cărți pe această temă. Și apoi, „Vreau să fiu inginer“ …Super! Crede-mă, se va decide cu adevărat doar după vârsta de 20 de ani.

7. Dacă copilul plânge…

Aceasta înseamnă că s-a întâmplat o nenorocire. Nesemnificativă pentru tine, însă imensă pentru el! Pentru că lumea lui e prea mică. În acest caz trebuie să-l liniștești! Indiferent ce vârstă are. Ești obligată să-l liniștești.

8. Nu-l cicăli. Niciodată!

Sper că aici nu e nevoie de comentarii.

9. Întotdeauna ești de partea lui.

Nu doar în cuvinte, ci şi în fapte. Niciodată nu ești de acord cu profesorii care se plâng pe el, nu strigi la el, pentru că așa fac ceilalți membri ai familiei. În fața oamenilor – el are întotdeauna dreptate. Fiul tău are dreptate întotdeauna!

Și atunci poate nu-i va fi teamă să te întrebe despre ce este porno, sau cum se sărută corect o fată. Pentru că va ști că nu o să țipi: “Ce întrebări sunt astea?!“ sau „Cum nu ţi-e rușine!“ Pentru că va avea încredere în tine. Cu alte cuvinte, va fi sigur de tine. Este visul fiecărei mame … să-l poată realiza.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!