Ce se ascunde în spatele dorinței de a avea o persoană apropiată

Psihologul Mihail Labkovsky ne spune ce se ascunde în spatele dorinței de a avea o persoană apropiată.

Rolul relației în viaţa omului:

O persoană sănătoasă psihic are dorința să fie într-o relație. În primul rând pentru că în orice relație există un sens, în al doilea rând, rolul relației în viaţă e exagerată de cei care în copilărie au dus lipsa părinților (aceștia ori lipseau fizic, ori erau persoane reci).

Multe femei cred că relația – este singurul lucru care există. Auto-realizarea, cariera, banii – totul este lipsit de sens, ele dobândesc semnificație doar atunci când nu există relație. Deoarece mulți nu au avut suficientă grijă părintească în copilărie, acum au o atitudine hiper atrofiată faţă de relații: la aceștia predomină idea obsesivă – de a avea pe cineva aproape.

Bărbații, comparativ cu femeile au alte priorități: datorită muncii, dorinței de a obţine bani și alte obiective vitale.

Dacă persoana, nu a avut astfel de probleme cu părinții (atunci e sănătoasă) relațiile joacă un rol secundar în viața ei, iar pe primul loc este auto-realizarea.

Ce se ascunde  în spatele dorinței de a avea o persoană apropiată

Intrând într-o relație, subconștient oamenii doresc să obțină bani, grijă, atenție, un acoperiș deasupra capului – și în acelaşi timp să nu facă nimic. De fapt, toate acestea nu au nici o valoare: acestă dorinţă e învăluită doar de emoții, trăiri și sentimente.

Multe femei îşi pun întrebarea, unde să găsească bărbatul. Când persoana e deschisă pentru relație şi are capacitatea de a trăi cu cineva atunci relațiile apar de la sine.

Prețul unei vieţi fericite până la moarte nu e în compromisuri, ci într-un psihic stabil. Doar în acest caz poţi iubi una şi aceaşi persoană toată viaţa. Dacă psihicul e instabil, încetezi să iubeşti persoana după cinci minute, sau pur şi simplu va începe să nu-ţi placă ceva la ea. Iar în continuare aceasta va duce la divorţ.

La nevrotici pot fi multe cauze de lipsă a relațiilor, una din ele fiind – faptul că nu sunt pregătiţi, chiar dacă ei înșiși nu înțeleg aceasta. Ei se tem să înceapă o relaţie din mai multe motive: „Eu nu fac cunoștință cu străini“, sau îşi exprimă teama faţă de sex „nu fac sex fără iubire, iar eu nu te iubesc.“ sau ar putea avea o experiență dureroasă: „mi-e teamă de relații noi.“

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!