6 semne că ești o persoană empatică

Persoanele empatice sunt foarte sensibile la emoțiile, starea de spirit și energia altora. Ei devin stresați din cauza lucrurilor, care nu-i afectează pe oamenii mai puțin sensibili.

Vedeți mai jos șase lucruri ce afectează negativ starea persoanelor empatice:

1.Comportament incongruent

Persoanele empatice pot observa când cuvintele oamenilor nu corespund limbajului şi energiei corpului lor. Ei simt disconfort, aflându-se lângă persoane care se prefac şi se comportă nefiresc. Comunicând cu mincinoșii, empaţii sunt nervoși şi simt disconfort, fiindcă  știu că nu poţi avea încredere în acești oameni.

Dacă ţi-e greu să comunici cu oamenii care transmit vibrații contradictorii, atunci eşti o persoană empatică.

2. Negativismul

Persoanele empatice – nu sunt persoane perfecte. Ca toţi ceilalți au dispoziție rea şi se pot comporta urât. Însă întotdeauna încearcă să fie pozitive, atât cât e posibil. Fac acest lucru pentru că știu cât de ușor se transmit emoțiile celor din jur. De aceea, vor încerca să evite persoanele negative sau bârfitorii. Empaticii iubesc oamenii fericiți şi pozitivi.

Dar, din moment ce aceștia sunt foarte sensibili la nevoile altora, este dificil să evite oamenii care au nevoie de ei. Empaticii atrag de multe ori oamenii ce emană negativism, deoarece aceștia din urmă îi văd ca buni ascultători, care vor îndura toate plângerile lor.

Dacă îţi este greu să comunici cu oamenii ce emană negativism, atunci cu siguranță eşti o persoană empatică.

3. Comportamentul agresiv

Empaticii nu tolerează comportamentul agresiv, inclusiv strigătele, țipetele, uși trântite și tot felul de violență. Majoritatea oamenilor nu suportă să fie în cercul celor care sunt agresivi, deoarece aceasta provoacă disconfort. Acest comportament afectează persoanele empatice în cel mai rău mod, din cauza sistemului nervos foarte sensibil. Fiind în preajma acestor oameni, ei pot avea un sentiment puternic de anxietate și îngrijorare.

Dacă observați că furia și agresivitatea are un impact negativ asupra stării dvs. fizice și emoționale, atunci cel mai probabil sunteți o persoană empatică.

4. Suferințele altor persoane

Oamenii empatici sunt capabili să simtă durerea altora. Dacă vor privi ştiri triste, nu se vor recupera o lungă perioadă de timp. În astfel de momente ei se gândesc la deznădejdea și nedreptatea acestei lumi.

Dacă te întristează suferința altora, atunci cu siguranță  eşti empatic.

5. Excesele

Tot ce este excesiv, poate duce la apariția stresului: prea mulți oameni, prea multă gălăgie, prea multe treburi, mirosurile puternice, senzațiile neplăcute etc. Stresul apare din cauza supraîncărcării simțurilor, cu care organismul persoanei empatice nu se descurcă.

Dacă experiențele excesive vă afectează în mod negativ, atunci cu siguranță sunteți o persoană empatică.

6. Neînțelegerea

Deoarece persoanele empatice sunt foarte sensibile la emoțiile altora, le este greu să înțeleagă de ce alte persoane nu prezintă aceeași sensibilitate. Îşi fac multe griji când cuvintele sau acțiunile lor sunt interpretate în mod eronat.

Dacă simți disconfort atunci când eşti criticat sau nu eşti înțeles corect, probabil eşti o persoană empatică.

Să fii empatic  – este foarte obositor. Însă există şi avantaje. Dacă eşti sensibil la problemele altora, cu siguranță, eşti iubit și respectat. Oamenii deseori apelează la ajutorul tău în momente grele. Poți folosi empatia în activitatea de creație sau muncă pentru a-i ajuta pe alții.

Pentru a evita stresul, asigură-te că îţi acorzi suficient timp și poţi să te odihnești de agitația vieții. În ceea ce privește fluxul nesfârșit de emoții, pentru a le face faţă, te va ajuta meditația sau yoga.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!