Burta mea – “colacul meu de salvare”

De ce te scapă cutele în plus de pe burtă?

Pornind de la faptul că “dacă aceasta este, atunci cuiva îi trebuie”, ţi-ai crescut burtica nu pur şi simplu. Corpul întotdeauna rezolvă sarcinile persoanei – “Ai nevoie de ceva? Ia asta!”

Deci, ce sarcini ale persoanei rezolvă surplusul de grăsime de pe burtă?

În primul rând – te protejează de contactele sexuale nedorite. Atât din punct de vedere estetic, cât şi tehnic. Nu sunt relații sexuale, nu sunt sarcini. Inconștient femeia se poate proteja nu de sex, ci de sarcini nedorite.

O altă protecție ar fi atractivitatea sexuală în ochii altor bărbați. Burta acționează ca o „centură de castitate“, fiind un angajament de fidelitate a soției. Iar pentru femei garantul propriei securități, că „nu cumva să se întâmple ceva“.

Un corp mare  – mai este şi un statut mare. Statutul de mamă a familiei. Statutul unui conducător serios. Greutatea adaugă ani, iar cu ei şi iluzia de înțelepciune şi experiență.

Te protejează de acțiuni rapide, activitate, mobilitate. Dacă vrei să încetinești, să-ţi oferi un răgaz, să nu faci ceea ce nu-ţi dorești  Din nou, femeia cu burta mare – inconștient e percepută ca fiind gravidă, iar gravidele nu prea au chef de alergat.

Deși articolul meu e bazat pe istorii ale femeilor, greutatea mare, inconștient e utilizată de bărbați ca o confirmare a ” greutății în societate”.

“Mare, serios, bărbat cu statut, familist! Nu e un băiețel, e soțul meu!” Burta e ca un limitator al contactelor sexuale şi atracția femeilor la fel acționează şi în cazul bărbaților.  Deasemenea burta mare adaugă ani, iar odată cu ei respect faţă de persoana sa.

Şi, ca fiecare simptom, greutatea în plus, iar odată cu ea şi burta mare are o sarcină.

Clienta mea şi-a numit burta – “colacul său de salvare”. Şi el într-adevăr o salvează. O salvează de ceea ce percepem noi astăzi, periculos şi inutil. O protejează.

Probabil, încă nu sunteți gata să scoateți acest talisman. Dar poate  e timpul?

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie pritenelor