Află acum ce spun lacrimile izbucnite pe neașteptate…

Există astfel de lacrimi, pe care nu le aștepți. Nu, tu le înțelegi, atunci când privești un film romantic sau dacă te-ai despărțit recent de iubit. Le înțelegi, când asculți o melodie tristă sau după o pierdere recentă. Însă, există şi astfel de lacrimi care apar dintr-o dată, fără vreo cauză evidentă. Iar tu dai vina pe oboseală, insuficiența somnului sau chiar pe o geană care ţi-a căzut în ochi. Ce sunt de fapt aceste lacrimi?

Aceste lacrimi – sunt prizonierii sentimentelor, ascunse în colțuri îndepărtate ale temnițelor inconștientului. Ele – sunt cuvintele nerostite, alungate în tăcere ce stau ascunse acolo, în întuneric, în așteptarea unei scuze pentru a ieși la suprafață.

Aceste lacrimi – sunt un “salut” din adâncul sufletului. Ele sunt  – despre cele mai intime lucruri, greu de acceptat, dureroase.

Ele  – sunt despre sentimentul de nerecunoștință şi nedreptate, când nu are cine să-ţi evalueze pe  merit realizările, în timp ce undeva într-o realitate paralelă cineva cu şase la chimie ajunge doctor în științe chimice, iar tu faci micile tale descoperiri într-o  școală mizerabilă, neavând posibilități şi legături pentru a le publica.

Ele – sunt despre durerea care te pătrunde de fiecare dată când vezi pe stradă o mămică cu un bebeluș, pentru că mama ta, la fel de tânără a plecat prea devreme, şi tot ce poţi face – e să rămâi matură şi puternică, descurcându-te singură în viaţă.

Ele  – sunt despre iubirea, de care aveai atât de multă nevoie în copilărie, însă obțineai doar cerințe şi condiții, pe care realizându-le, aşa şi nu obțineai ceea ce-ţi doreai.

Ele – sunt despre frica, că într-o zi conștientizezi adevărul, pe care îl cunoști de mult timp, şi nu vei avea unde să te ascunzi de ea.

Dacă îţi sunt cunoscute, dacă uneori verşi o lacrimă fără motiv – nu te grăbi să te simţi rușinată sau să te ridiculizezi înaintea altora, învinuindu-te pentru sentimentalism prostesc. Apasă pe pauză. Rulează înapoi ultimele minute. Poate vei găsi o situație care a creat această ieșire neașteptată.

Nu-ţi fie teamă de aceste sentimente izbucnite. Ele sunt ca un far, care luminează calea în întuneric şi nu-ţi permite să te izbești de recife. Pentru că dacă l-ai observat – a venit timpul să privești pe hartă şi să alegi o altă cale. Poate că ele sunt un semn că ești gata să schimbi ceva. Fără să privești în trecut şi să-l învinuiești.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!