Bunicile cool – un fenomen al timpului nostru. După 50, viaţa abia începe!

Bunicile cool au peste 50 de ani. Sunt atlete, vesele, focoase. Tinerețea lor a fost prin anii 80, atunci au inspirat aerul vesel al libertății şi până în prezent zboară şi se zbenguie.

Alerg dimineața prin parc. Mă întrece o domnișoară. Îi admir fundul rotund şi mă gândesc: “O voi depăși, să văd cine e!” Se pare că domnișoara are peste 50. Însă e rapidă ca o căprioară.

Seara. La restaurant. Citesc meniul. Dintr-o dată îmi apar în “cadru” niște picioare de femeie: blugi skinny, o pereche de “martens” de un verde închis. Mă gândesc: ce frumusețe stilată! Ridic ochii. Frumusețea are în jur de 60.

La noi niciodată nu a fost aşa. După 50, femeile noastre făceau plăcinte, se ocupau de nepoți, tricotau…

Bunicile cool – sunt un fenomen al timpului nostru. Am plăcere atunci când le văd. Bărbații după  50 – sunt insuportabili. Canapeaua, televizorul şi ouăle ochiuri. În cel mai bun caz – pescuitul o dată pe an şi atunci se pregătesc de parcă ar merge pe Marte.

Iar aceste bunici – sunt mereu în mișcare, sunt pline de energie. Nu au probleme, sunt mulțumite de sine. Şi dacă nu sunt mulțumite de ceva, îşi fac cu ochiul în oglindă şi…. afară! La teatru, sport sau petreceri…oriunde.

Am o prietenă care lucrează într-un centru de fitness modern. Ea povestește că printre clientele sale, sunt foarte multe doamne de peste 60 de ani. Ele nu se plâng pe nimic, nici emisiuni despre sănătate nu privesc, arată excelent şi au o dorință nebună de viaţă. Îşi aduc la sală şi nepoatele adolescente. Iar nepoata la rândul său îşi poate aduce fără jenă o astfel de bunică în compania sa de fete.

La expoziții de modă poți întâlni – o mulțime de bunici cool. Tineri sunt mai puțini, aceștia privesc telenovele. Bunicile cool reușesc peste tot. Pentru că în tinerețe nu au avut atât de multe distracții, iar acum compensează.

Ele au în spate – tragedii, pierderi, nenorociri. Infidelități, scandaluri cu copii, primele riduri. Iar acum totul a trecut. Copiii au crescut, ridurile? Doar, nu o să înnebunesc din cauza lor. Ele nu-şi fac intervenții chirurgicale, doar nu sunt nebune. Iar cremele de noapte şi zi – sunt sfinte. Şi vopsirea părului – poate să mă fac roșcată?

Ele se îmbracă elegant. Şi nu arată ridicol. Ridicol poţi arăta în tinerețe: o geantă de prost gust, o rochie ieftină şi blugi care nu mai sunt în vogă. În tinerețe chestiile astea sunt importante. Tu ai “contract” cu societatea, trebuie să te potrivești cu canoanele, regulile, protocolul. Tu – eşti un plancton social.

Când ai peste 50 de ani – contractul se rupe. Vârsta – e libertate! Nu eşti dator nimănui, trăiești cum îţi place, tu – eşti liberă. Îţi este indiferent, dacă se vor uita sau nu bărbații la fundul tău, sau ce vor spune prietenele invidioase.

Bucle roșcate, rochie cu floricele, adidaşi. Şi în această libertate, în acest râs, în acest mers, e mai multă sexualitate, decât la acea tinerică cu sânii abia acoperiți, care se uită peste fiecare minut în telefon cum e rujul, cum îi stă bretonul, cum clipesc genele…

Iar alături, stau trei bunici cool, beau vin şi hohotesc. Au în faţă o seară veselă. Au în faţă o viaţă interesantă. Ce fel de bunici. Fetiţe! Chiar şi cu riduri. Fetelor pot sta lângă voi? Cu tinerelele e plictisitor…

Autor: A. Belyakov

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!