Limbile străine şi dezvoltarea creierului: 6 motive pentru care merită să studiezi o limbă străină!

Ce este mai bine – să cunoști câteva limbi străine relativ bine, sau doar una – la perfecție? Se pare că pentru dezvoltarea creierului e mai benefică prima opțiune.

Însușim limbile străine pentru a reuși în carieră, pentru a pleca într-o altă ţară sau din simplu motiv că ne place limba şi cultura vorbitorilor.În același timp, învățarea limbilor străine aduce beneficii enorme pentru dezvoltarea mentală și pentru creier. Este interesant faptul că din acest punct de vedere, e mai bine să cunoaștem mai multe limbi imperfect, decât să înveți una la perfecție.

Iată ce beneficii aduce însușirea mai multor limbi străine pentru creier:

1.Însuşirea limbilor străine face creierul să crească în volum

Dacă învățați mai multe limbi, creierul vostru creşte în volum, în adevăratul sens al cuvântului. Mai exact cresc unele părți ale lui – hipocampusul şi unele zone ale cortexului cerebral.

2. Limbile străine te scapă de sindromul Alzheimer

Bilingvilor li se amână în medie 5 ani de demență, cauzată de boala Alzheimer. La această concluzie uimitoare a ajuns o echipă de neuropsihologi comparând cursul bolii la persoanele care au însușit limbi străine și vice-versa.

3.Bilingvii au capacități mai bune la muzică

Învățarea unei limbi străine determină creierul să descopere multe sunete, pe care anterior nu încerca să le diferențieze şi să le izoleze.

4.Cunoscătorii mai multor limbi străine au capacități mai mari de a se adapta în situații neașteptate

Cei care vorbesc mai multe limbi, sunt capabili să treacă cu ușurință de la o sarcină la alta şi paralel, să rezolve în minte o serie de probleme. În plus, sunt mai rapizi și se adaptează mai ușor la schimbările neașteptate ale circumstanțelor.

5. Limbile străine îmbunătățesc memoria

Copiii care cresc într-un mediu multilingv, au o memorie mult mai bună decât cei care din copilărie au auzit doar limba maternă. Mai mult decât atât, cercetătorii au stabilit, că acești copii numără mai bine în minte, au capacități mai bune la lectură și alte competențe asemănătoare.

6. Bilingvii au capacităţi mai mari de concentrare

Bilingvii se deosebesc ca fiind mult mai atenți la un fenomen important cât şi la detaliile acestuia.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!