Supărarea – un indicator al imaturității personale.

Supărarea – este “biciul” multor femei, pe care îl scot în special în relația cu bărbații. Femeia se supără pe comportamentul bărbatului, pe faptele şi cuvintele lui, când are dispoziție proastă, încercând astfel să-l pedepsească cu tăcere şi absenţă.

Pentru mulți acest lucru funcționează. Bărbatul nu rezistă presiunii psihologice creată de femeie şi vine să se împace, făcându-i diferite cadouri. Şi nu că ar dori din tot sufletul să-i facă ceva plăcut, ci din simplul motiv că ea a creat astfel de condiții, în care un om sănătos psihologic nu ar putea să se afle. El doar încearcă să-i reducă la zero această povară emoțională.

Supărarea nu consolidează relația, dimpotrivă, o distruge încet şi sigur. A fi supărat nu e un lucru ușor – ar trebui să creezi în interiorul tău o energie extrem de rea, să-ţi faci tot felul de gânduri, să fii într-o stare continuă de negativism, să nu zâmbești, să nu te bucuri. Într-un final supărarea nu-ţi distruge doar propria sănătate şi gândire, ci şi psihicul celor din jur.

Multe femei știu asta, dar continuă să se supere.

De ce?

Încă din copilărie ni s-a insuflat idea, că mariajul rezolvă multe probleme. Soţul e cel care ia deciziile, care are responsabilități, cel care ar trebui să facă totul pentru ca femeia lui să fie fericită. Iar nouă nu ne rămâne decât să îndeplinim obligațiunile în pat, să gătim, să fim frumoase, să menținem casa curată, să naștem copii, iar starea emoțională şi dispoziţia nu intră în această listă.

Bărbatul desigur îşi poate lua responsabilităţi pentru a-i crea femeii cele mai bune condiții de viaţă, a-i dărui copii, a o proteja. El însă, nu poate fi responsabil de ce e în mintea ei şi cum percepe ea totul. El nu poartă absolut nicio vină. Noi transferăm responsabilitatea gândirii noaste pe bărbați, deşi asta nu e zona lor de influenţă.

Supărarea, ca şi alte emoții negative – este un indicator al imaturității personale, care arată că nu eşti pregătit să fii responsabil pentru viaţa ta, nemaivorbind de a altora.

Când ne supărăm pe cineva, nu facem decât să oferim responsabilitatea pentru viaţa noastră în mâini străine, le permitem altor oameni să ne conducă soarta, starea de spirit, emoțiile, alegem să fim o victimă!

Ne putem căsători şi obține de la soţ multe beneficii, el însă niciodată nu-ţi va putea oferi mintea şi gândurile lui. Bărbatul poate face o femeie mai fericită, dar nu fericită.

Fericirea – este propria noastră alegere. Este o alegere personală să te superi pe cineva şi să-i permiți să-ţi conducă mintea, sau să alegi o altă reacție care va fi pe placul tuturor.

Bărbații sunt atrași de mentalitatea şi emoţiile femeilor. Sunt atrași de femei vesele, vii, care pot fi bucuroase şi crea aceeași atmosferă în jur.

Întoarce-ţi responsabilitatea pentru viaţa şi dispoziția ta, gestionează-ţi emoțiile. Fii stăpână pe ele!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!