5 moduri prin care bărbații își “degradeaza” în tăcere soţiile

De ce se distrug familiile? Doar în faţa altarului erau doi oameni iubitori, care îşi doreau sincer să-şi aducă fericire unul altuia. Când vine vorba de divorţ – ambii parteneri sunt vinovați, însă acum aș vrea să vorbim despre cum bărbații îşi distrug involuntar familia şi îşi “degradeaza” în tăcere soțiile.

1.Lipsa de atenție

Atenția pentru femeie este ca aerul, ca hrana. Chiar dacă ai avut o zi grea, nu te costă nimic să-ţi îmbrățișezi soţia. Dacă nu ai forţe să-i spui cât de mult o iubești, ea va decide că nu ai nevoie de ea. Ei nu-i pasă ce crezi, ea are nevoie de acțiuni din partea ta.

2. Lipsa de laudă

Femeiile îşi laudă bărbaţii, știind cât de important este acest lucru pentru ei. Însă şi ele au nevoie de laudă. Pentru că au gătit gustos, pentru că sunt inteligente, înțelepte, iubitoare, bune în pat sau pur simplu pentru că sunt soţii extraordinare.

3. Lipsa romantismului

Țineți minte cum era la începutul relației? Flori, cântece la chitară, surprize mici… aceste lucruri hrănesc femeia, îi dau energie, o fac să creadă că relația voastră e vie. Romantismul face femeia să înflorească. Nu lăsați rutina să vă distrugă nici peste 5, 15 sau 30 de ani.

4. Prea multă critică

Critica poate fi constructivă şi distructivă. Însă prea multă critică echitabilă poate afecta femeia în mod distructiv. Pentru că această critică distruge respectul de sine, iar tu te vei transforma într-un tiran.

5. Comparaţia

Spune sincer, nu-ţi place când eşti comparat cu alţi bărbaţi? Nu cred că te încântă acest lucru. Comparând soţia cu alte femei, nu faci decât să omori dragostea, familia şi relația voastră. Poate nu faci acest lucru intenționat, însă aceste cuvinte pot răni pentru toată viaţa.

Iubirea – este frica de a ofensa, de a spune cuvinte nepotrivite sau de a răni persoana iubită. Şi dacă nu creați familia pentru dragoste, atunci pentru ce o creați?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!